Onze honden

We zijn de trotse eigenaren van:

Diederick

Hij was onze eerste Fauve. Diederick is een echte stoere reu met een fantastisch lief karakter. In de open klasse van de reuen op de Clubmatch van de Basset Fauve de Bretagne Club gooide hij diverse keren hoge ogen. Hij werd 2 x eerste, 1 x tweede en kreeg diverse keren een “uitmuntend” mee van de keurmeesters. In 2012 werd hij reserve Kampioen en beste reu. Op 01-06-2013 is Diederick Nederlands kampioen geworden.

 

Divine

Zij is een echte knuffelbeer die het liefst op schoot ligt. Ze heeft een rustig karakter, maar als het erop aan komt is zij wel de roedelleidster. Daarnaast is ze een goed, zorgzaam moedertje en inmiddels ook oma. Op de clubmatch werd ze tweede in de open klasse van de teven. Vanwege de complicaties van een ongeval dat Divine heeft gehad, hebben we inmiddels besloten niet meer met haar te fokken. In de rol van oma en roedelleidster kan ze echter toch nog regelmatig haar moederliefde kwijt aan de puppen van onze andere teefjes. Ze helpt graag mee met het schoonhouden van de puppen en het soppen van de kontjes.

We hebben onze Divine na 4 jaar wikken en wegen..gevoel wat botst met verstand geplaatst bij goede bekende van ons. Dit alles in het belang van onze Divine zodat ze nog een paar heerlijke rustigere jaren kan hebben samen met een andere oudere Fauve. Ze woont dan wel niet meer bij ons maar we volgen haar op de voet.

 

 

 

 

Sophie

Sophie is de dochter van Diederick en Divine. Zij heeft het lieve karakter van haar beide ouders mee gekregen. Zij werd eerste in de jeugdklasse en kreeg een “uitmuntend” mee. Sophie toont haar genegenheid voor de mens het liefst met haar tong. Altijd oppassen dus dat je niet door haar gewassen wordt.

 

Josephine

Josephine was letterlijk en figuurlijk het kadootje van Marco. Hij kreeg haar voor zijn 50ste verjaardag en ze was het liefst ook de hele dag bij hem in de buurt. Josephine was erg zachtaardig en bescheiden. Hier op de foto was ze 4 maanden oud. Als pup kreeg ze op de clubmatch “veel belovend” mee. En in 2012 in de jonge honden-klasse “uitmuntend”. Tot ons groot verdriet is zij op 16 december 2012 door een aanrijding om het leven gekomen.

 

Juliette

Onze Juliette is een ontzettend gemakkelijk hondje. We hoefden haar bijna niets te leren, omdat ze alles afkeek van de grote honden. Qua uiterlijk lijkt ze het meest op haar vader Diederick. Op de foto is Juliette 8 weken oud en samen met 1 van onze poezen. In 2012 behaalde Juliette in de jeugdklasse een “uitmuntend”. Ook heeft zij de titel jeugdwinster en de titel winster behaald op de Winner-show in Amsterdam.

Juliette volwassen en beste van het ras op de winner show in A’dam. Juliette is inmiddels NEDERLANDS KAMPIOEN.

 

 

Van links naar rechts Josephine, Divine, Juliette, Sophie en op de volgende foto helemaal rechts Diederick.

Dit is Frederique de dochter van Josephine en Joris. Wij hebben haar uitgekozen uit het nest van Josephine en Joris.

Frederique is echt een clowntje met boevenstreken waar je altijd om moet lachen. Frederique werdt in 2013 beste teef op de clubmatch en haalde de titel jeugdwinster en winster op de winnershow  A’dam 2013. Inmiddels is ze ook Nederlands jeugd kampioen en Nederlands kampioen.

Frederique links haar zus Badoux rechts.

 

Onze zesde Fauve in de roedel Charlotte.

Wij zijn haar 15 febr 2013 gaan halen in Zuid Frankerijk.  Charlotte is een heel zachtaardig hondje die ons in veel opzichten aan Josephine doet denken.

 

Lucca van de Waaijpolder is Fauvje nmr7

Zij is na 2 liefdevolle jaren bij haar lieve gezin wegens omstandigheden bij ons terug gekomen.

wij hebben besloten dat ze bij ons mag blijven, ze is het zusje van onze Frederique.

ook Lucca had een uitmuntend op de clubmatch.

Lucca als pup.

 

Isabelle van de Meijgraef is onze achtste Fauve.

Haar vader is onze eigen Diederick en moeder Josephine vd Meijgraef.

Hier onze Isabelle 6 maanden oud.

Wat lijkt ze toch op haar vader als ze zo kijkt.

Isabelle Nederlands jeugdkampioen.

 

Hier ons nieuwste gezinslid..Florance vd Waaijpolder zij is de dochter van onze Frederique.

Florance 9maanden oud.  Ze was met 5 maanden beste jongste pup op de Winnershow.

Inmiddels is onze Florance is Nederlands-jeugdkampioen.

En ze hoeft nog maar een reserve puntje te halen nadat ze 27 maanden oud is dan

is ze ook Nederlands-kampioen.

 

Ons gezin is momenteel uitgebreid met 2 jonge Fauvjes.

Jolie komt uit Frankrijk en is een lief fijn gebouwd meisje. En Soleile is de allerjongste en is hier geboren.

Foto’s gaan nog komen.